Քլոե Քարդաշյանը բացահայտել է նիհարելու իր գաղտնիքը

NEW YORK, NY - MARCH 03: Khloe Kardashian attends Allergan KYBELLA event at IAC Building on March 3, 2016 in New York City. (Photo by Cindy Ord/Getty Images for Allergan)

Պատկերացրե՛ք անսովոր նուրբ փրփուր կամ մուս: Հավանաբար Ձեր երևակայություն մեջ դա մի հրաշալի ուտեստ է, որը ստեղծված է մրգային կամ բանջարեղենային հյութերի հիման վրա: Ի դեպ, հենց փրփուրից պատրաստված ուտեստները հանդիսանում են   ցանկացած մոլեկուլային ռեստորանի այցեքարտը: Եվ այս օդային փրփուրը կամ ինչպես այն անվանում են  Եսպումասը կարող է պատրաստվել  ցանկացած  մթերքներից, օրինակ՝ կարտոֆիլից,  հացից, աղից  կամ նունիսկ մսից: Այդպիսի արդյունքի հնարավոր է հասնել  հատուկ հավելումի՝ սոյայի լեցիտինի շնորհիվ:

Իհարկե, նման ուտեստները բավականին թանկ արժեն: 200 գրամ մսից պատրաստված Եսպումասն արժե 950 դոլար:
Սակայն այս գինն ընդհանրապես չի վախեցնում միլիոնատեր աստղերին, ովքեր կարող են իրենց թույլ տալ ողջ օրը սնվել նման թնակարժեք ուտեստներով:

Մոլեկուլային խոհանոցի խենթ սիրահարներից է նաև Քլոե Քարդաշյանը, ով լրագրողների հետ զրույցում հավատացրել է, որ կարողացել է ազատվել ավելորդ քաշից հենց նման ուտեստների շնորհիվ:
Քանի որ գեղեցկուհին շատ է սիրում ուտել, իսկ մոլեկուլային սնունդը չի կարող լիարժեք հագեցնել քաղցի զգացումը, նա օրական ծախսում էր 5-6 հազար դոլար, որպեսզի կարողանա ընդամենը մի քանի Եսպումաս ուտել՝ մրգերից կամ բանջարեղեններից:
Մոլեկուլային ուտեստների շնորհիվ նիհարել է նաև Ջեֆ Բեզոսի կինը Լորեն Սանչեսը: