Եթե մարդը ձեռքերով է ուտում սնունդը, ապա այն ավելի համեղ է թվում

Եթե մարդը ձեռքերով է ուտում, սնունդը համեղ է թվում, և դա ստիպում է ավելի շատ ուտել, զգուշացնում են մասնագետները։ Ինչպես նշում է The Daily Mail-ը, տակտիկական շփումն ուժեղացնում է ուղեղի զգայական ընկալումը մինչև այն պահը, երբ ուտելիքը կընկնի բերանը: Բայց դա ճիշտ է միայն այն մարդկանց համար, ովքեր սովորաբար սահմանափակում են իրենց սննդակարգը: Եթե մարդիկ իրենց չեն սահմանափակում, սնունդը նրանց ավելի համեղ չէր թվում, երբ նրանք իրենց ձեռքերով էին ուտում։

Սթիվենսի համալսարանն ապացուցել է դա փորձերի ընթացքում։ Առաջին փորձի շրջանակում գիտնականները 45 կամավորների խնդրել են պանիրը նայել նախքան այն վերցնելը և ուտելը։ Առաջ և հետո կատարվել է ապրանքի որակի գնահատում։ Ընդ որում կամավորների 50%-ը պանիրը պահել է կոկտեյլային փայտիկի վրա, իսկ մնացածը ՝ մատներով։ Կամավորները, ովքեր սահմանափակում են իրենց ուտելիքի մեջ, հայտարարել են, որ պանիրն ավելի համեղ էր, երբ նրանք պահում էին այն ձեռքով: Եվ նրանք ավելի շատ պանիր են կերել, քան մյուսները։

Երկրորդ փորձի ժամանակ 145 ուսանողներ բաժանվել են երկու խմբի։ Առաջին խումբը պետք է հետևեր սննդին՝ կրճատելով սննդի սպառման ծավալը։ Երկրորդ խումբը կարող էր հանգիստ վայելել սնունդը։ Բոլոր կամավորներին տվել են 4 փքաբլիթներ (50% – ը ստացել է կոկտեյլի ձողիկներ ուտելու համար, 50% – ը պետք է ուտեր ձեռքերով)։

Ինչպես և առաջին գիտափորձի ժամանակ, մասնակիցներին խնդրել են նայել սննդին և գնահատել դրա համային հատկանիշները։ Խումբը, որը պետք է իրեն վերահսկեր սննդի մեջ, ավելի դրական էր գնահատում փքաբլիթների համը, եթե նրանք ուտում էին իրենց ձեռքերով։