Սննդաբանը նշել է նիհարելու համար օրական սննդի օպտիմալ քանակությունը

Սննդաբան Յանա Պրուդնիկովան նշել է օրական սննդի օպտիմալ քանակը նրանց համար, ովքեր ցանկանում են առողջ մնալ և չգիրանալ: Նա բացատրել է օրական վեց  անգամ սնվելու  օգուտը և մեկանգամյա սննդի վնասը,- այս մասին նա խոսել է  Doctor Peter կայքի լրագրողների հետ զրույցում։

Պրուդնիկովան բացատրել է, որ հագեցվածության զգացումը անմիջապես չի առաջանում, քանի որ ստամոքսի մեխանիկական ընկալիչները գրգռվում են ուտելուց 15-20 րոպե հետո միայն։ Ուտելու ընթացքում արյան մեջ սննդանյութերի մակարդակը բարձրանում է, սակայն երկու ժամ հետո դուք կարող եք նորից քաղց զգալ։

«Հետևաբար, չկան հստակ չափանիշներ, թե ինչքան  պետք է ուտել՝ երկու ժամը մեկ կամ հինգ ժամը մեկ։ Յուրաքանչյուր օրգանիզմ անհատական ​​է, պետք է հույս դնել սովի և հագեցվածության զգացողության վրա,- բացատրել է սննդաբանը նիհարողներին։
Պրուդնիկովան ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ եթե մարդը վերջին կերակուրից մի քանի ժամ անց քաղց է զգում, ապա պետք է փնտրել օրգանիզմի նման ռեակցիայի պատճառը։ Դա կարող է լինել սթրես, անհավասարաչափ մենյու և այլ գործոններ: Բժիշկը հավելել է նաև, որ այս թեմայով գիտնականների կարծիքները տարբեր են, սակայն կարելի է առանձնացնել գաստրոէնտերոլոգների և էնդոկրինոլոգների ընդհանուր առաջարկությունները։

«Աղեստամոքսային տրակտի համար օգտակար է սնվել օրը հինգից վեց անգամ, ճաշերի միջև ընդմիջումը պետք է լինի առնվազն 2,5 ժամ և չորսից ոչ ավելի։ Սա ապահովում է աղիների բարձրորակ շարժունակություն, լեղու և ստամոքսահյութի նորմայի ազատում սննդից բոլոր սննդանյութերի լիարժեք կլանում»,- ասել է գաստրոէնտերոլոգը։

Նա նշել է, որ հաճախակի սնունդի ընդունումը խորհուրդ է տրվում գաստրիտ, լեղապարկի դիսֆունկցիայի, փքվածության և  այլ սննդային  խանգարումներ ունեցող մարդկանց։

Պրուդնիկովան հավելել է, որ կերակուրների  ընդունման քանակը դեր չի խաղում նիհարելու հարցում, գլխավորը կալորիականության դեֆիցիտն է։

«Օրը մեկ կամ երկու անգամ ուտելը վատ է, քանի որ դա կամ սննդանյութերի, հանքանյութերի, վիտամինների պակասի կամ աղեստամոքսային տրակտի ծանրաբեռնվածության կհանգեցնի»,- ասել է մասնագետը։ «Առողջության վրա ավելի շատ ազդում է ոչ թե սննդակարգը, այլ սննդակարգի որակը, սպիտակուցների, ճարպերի, ածխաջրերի և ջրի հավասարակշռությունը»։