Քաղցրակերներին լուրջ վտանգ է սպառնում

Շատերը հպարտանում են իրենց համային նախասիրություններով։ Հաճախ ենք լսում, որ մարդիկ իրենց անվանում են քաղցրակեր՝ պատճառաբանելով, որ սննդի բոլոր տեսակներից իրենց ամենից շատ դուր են գալիս քաղցրավենիքները։ Սակայն իրականում, այս նախասիրությամբ նրանց օրգանիզմը օգնության կանչ է հաղորդում՝ խնդրելով բուժել իրեն։
Օրական դուք կարող եք օգտագործել 2-4 գդալ շաքարավազ, 250-350 գրամ շոկոլադ, 400-500 գրամ թխվածքաբլիթ։
Սակայն սա չի նշանակում, որ սահմանված այս նորմայից ավելի ուտել չի կարելի։ Բանն այն է, որ այսքան ուտելով առողջ օրգանիզմը միանգամից կհագենա, իսկ հիվանդը՝ ոչ։ Եթե դուք այսքանից հետո կրկին քաղցրի կարիք ունենաք, ապա ձեզ մոտ մագնեզիումի պակաս կա։

Ի՞նչ վատ հետևանքներ կարող է առաջացնել մագնեզիումի պակասը։

  • մտավոր ունակությունների, հիշողության վատացում, անուշադրության բարձր մակարդակ
  • արթնանալուց հետո կոտրտվածության զգացում, արագ հոգնածություն
  • անհիմն վախի զգացողություն, նյարդային վիճակ, գրգռվածություն
  • սրտի ցավեր, զարկերակային ճնշման տատանումներ
  • գլխացավեր, անքնություն, մկանների ջղաձգություններ
  • նյութափոխանակության խանգարումներ
  • մազաթափություն, կարիես