Ճապոնիայի Հիրոսիմայի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ վիտամին B6-ը թեթևացնում է հիվանդության ընթացքոը կորոնավիրուսով վարակաված ծանր հիվանդների մոտ: Այս մասին գրում է MedicalXpress- ը:
Վիտամին B6- ը կարող է նաև օգնել պայքարելու կորոնավիրուսի հետևանքների դեմ, ասում է հետազոտության հեղինակ պրոֆեսոր Տանութչապորն Կումրունգզեն: Նյութը նվազեցնում է բորբոքումը, մեղմացնում է սթրեսը և կանխում թրոմբոզը:
Գիտնականները պարզել են, որ քրոնիկ բորբոքում, հիպերտոնիա, գիրություն, շաքարախտ և սրտային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ ավելի շատ ունեն վիտամին B6- ի ցածր մակարդակ, քան առողջ մարդիկ: Այս տարրի պակասի հետ իմունային պաշտպանությունն ավելի է վատթարանում:
Վիտամին B6-ը ապահովելու համար հարկավոր է օգատգործել մեծ քանակով բանջարեղեններ՝ տարբեր տեսակի և գույնի, ինչպես նաև լոբազգիներ, մրգեր, հաց, ցորեն և այլ ձավարեղեն, բրինձ, մակարոն, վարսակ, գարի, արիշտա և այլն, անճարպ միս և թռչնամիս, ձկնեղեն, ձու, տոֆու, ընկույզներ և սերմեր քիչ յուղայնության կաթ, յոգուրտ, պանիր։