Ճարպերն այրող լավագույն ըմպելիքները, որոնք կօգնեն ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից

Ավելորդ քաշի դեմ պայքարում են միլիոնավոր մարդիկ, սակայն երբեմն այս խնդրի դեմ պայքարի մեթոդները բավական արդյունավետ չեն լինում, ինչի հետևանքով ոչ բոլորին է հաջողվում հասնել ցանկալի արդյունքին: Այնուամենայնիվ՝ ճիշտ մթերքի գործածությունը կօգնի խթանել ճարպերի այրման գործընթացն ու ավելի արագ ազատվել ավելորդ քաշից:

Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում ճարպերն այրող ամենահամեղ ու օգտակար ըմպելիքները, որոնք կօգնեն կարգի բերել կազմվածքն ու ազատվել ավելորդ ճարպաշերտերից:

Կոճապղպեղով թեյ

Կոճապղպեղի և թեյի թերթիկների համադրությունն օգնում է հեշտությամբ դուրս բերել ճարպային կուտակումներն օրգանիզմից: Նման թեյը տոնուս է հաղորդում և դրանով իսկ խթանում է մկանային բջիջներում ճարպերի այրման գործընթացը: Բացի այդ, այն արդյունավետ կերպով դուրս է բերում ավելորդ ջուրն օրգանիզմից՝ նպաստելով քաշի նվազմանը:

Թարմ քամած կիտրոնի հյութ

Այս հյութը ջրով նոսրացնելու և մեղրով քաղցրացնելու դեպքում կարելի է ստանալ ճարպերն այրող հիանալի ըմպելիք: Այս խառնուրդը պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ, որոնք պայքարում են վտանգավոր ազատ ռադիկալների դեմ ու խթանում են ճարպերից էներգիա ստանալու գործընթացը: Հարկավոր է հաշվի առնել, որ այս ըմպելիքն ունի բավական բարձր կալորիականություն, ուստի օրական կարելի է խմել առավելագույնը 1-2 բաժակ: Ցանկալի է ըմպելիքը խմել առավոտյան կամ մարզումներից ու ՍՊԱ-պրոցեդուրաներից առաջ:

Բանջարեղենային հյութեր

Ի տարբերություն մրգային հյութերի բանջարեղենային հյութերն ունեն շատ ցածր կալորիականություն, սակայն պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամիններ, հանքանյութեր ու ֆլավոնոիդներ: Դրանք խթանում են նյութափոխանակությունն ու օրգանիզմից ավելորդ հեղուկի դուրսբերման գործընթացը: Հատկապես արդյունավետ են նեխուրի, վարունգի, լոլիկի, դդմի և գազարի հյութերը, որոնք կարելի է խմել ինչպես առանձին, այնպես էլ մեկը մյուսի հետ համադրած: Ընդ որում՝ թանձր հյութերին կարելի է ջուր ավելացնել ավելի ըմպելի զանգված ստանալու համար:

Կաթ և կեֆիր

Կաթի սպիտակուցի յուրահատուկ կազմությունը երկար ժամանակով ազատում է քաղցի զգացումից և նվազեցնում քաղցր ուտելու ցանկությունը: Կաթն ու կեֆիրը նաև հիանալի միջոց են ավելորդ հեղուկից ազատվելու և այտուցները նվազեցնելու համար: Բացի այդ, կաթնային ճարպը խթանում է այլ ճարպերի վերամշակումը՝ դրանով իսկ օգնելով այրել կուտակված ճարպաշերտերը: Սակայն նման արդյունքի հասնելու համար կաթնային ճարպը հարկավոր է օգտագործել չափավոր: Այլ կերպ ասած՝ 18 և անգամ 9 տոկոս յուղայնությամբ կաթնամթերքը չի օգնի նիհարել, ուստի կաթ կամ կեֆիր ընտրելիս հարկավոր է նախապատվությունը տալ առավելագույնը 3,5 տոկոս յուղայնությամբ ըմպելիքներին: