Ո՞ր ժամին է հարկավոր նախաճաշել առավելագույն օգուտ ստանալու համար և ի՞նչ վտանգներ է պարունակում առավոտյան նախաճաշից հրաժարվելը։ Այս մասին «Սպուտնիկ» ռադիոկայանին տված հարցազրույցում պատմել է բժշկական գիտությունների թեկնածու, բժիշկ-սննդաբան Անդրեյ Բոբրովսկին, հաղորդում է РИА Новости գործակալությունը։
Ըստ բժիշկի՝ ավանդաբար համարվում է, որ նախաճաշել հարկավոր է արթնանալուց հետո 1,5 ժամվա ընթացքում։
«Նախաճաշը մարդուն պետք է տա էներգիա շարժվելու, ուղեղի գործունեության համար, որպեսզի անցնի քնկոտությունը։ Դրա համար ոչ միայն նախատեսված է ցնցուղ ընդունելը, այլև նապաճաշը։ Անկողնում թեթև նախաճաշելը նույնպես ոչ մի վնաս չի տա, եթե դա շատ հագեցած նախաճաշ չէ՝ առաջին, երկրորդ, երրորդ ճաշատեսակներով, աղանդերով», – պարզաբանել է Բոբրովսկին։